Kruising Schapenkamp/Stationsstraat en fietsenstalling

Render van het nieuwe Stationsgebied (beschreven in de tekst)

 

Render van het stationsgebied (beschreven in de tekst)

 

 

Je bent nu hier

Je staat nu op de kruising van de Schapenkamp en de Stationsstraat. Op dit nieuw te bouwen brinkje komt straks de ingang van de nieuwe fietsenstalling. Die loopt onder de Schapenkamp door, zodat je niet meer de weg hoeft over te steken. Op de linker afbeelding herken je misschien het gebouw op de hoek van de Koninginneweg. Dit gebouw blijft bestaan.

Dit gaat er gebeuren

Het straatbeeld is straks groen, overzichtelijk en ruimtelijk. Vanaf het brinkje loop je tussen de gebouwen door naar het station. Hier komt ook de entree van de nieuwe fietsenstalling met 5.000 plekken. Hier kun je straks je (OV-)fiets of elektrische scooter gemakkelijk en veilig parkeren. Een ‘tapis roulant’, oftewel een rolband, brengt je van boven naar beneden en andersom.

Ingang ondergrondse fietsenstalling

De ingang van de nieuwe ondergrondse fietsenstalling krijgt een overkapping in dezelfde stijl als de overkapping bij het busstation. Ze zijn beiden gemaakt van hout en laten hier en daar wat licht door. Dit bootst het effect van bladeren aan een boom na. Overdag door daglicht, ’s avonds met kunstlicht. Check voor het nieuwe busstation QR-code 5 op de route.

Verleggen van centrumring

Om de verbinding tussen het station en het centrum te verbeteren, verleggen we de centrumring richting de Koninginneweg. Hierdoor kan het verkeer in de toekomst beter en veiliger doorrijden. De Stationsstraat wordt autoluw waardoor er een betere verbinding komt tussen het Marktplein en het centrum. Aan de Koninginneweg gaan we ook bouwen. Hier komen vier bouwblokken met voornamelijk woningen. Het mooie gebouw op de hoek van de Schapenkamp blijft behouden. Rond de centrumring reserveren we ook genoeg ruimte voor groen. Hiermee wordt de centrumring straks de ‘groene ruggengraat’ van het stationsgebied.

Je vindt de volgende QR-code op de kruising van de Schapenkamp en de Leeuwenstraat.

Naar het vorige punt Naar het volgende punt

logo hilversum mediastad, link naar hilversum.nl 

 

 
 
Cookie-instellingen