Buurtenergieplan

We gaan een buurtenergieplan voor het noordelijk deel van de Meentmaken maken. In dit plan komt te staan hoe de woningen aardgasvrij gemaakt kunnen worden. We streven ernaar dat het plan in 2023 klaar is.

Wat is het buurtenergieplan?

In de Hilversumse Meent is het prettig wonen en leven.  Dat moet ook in de toekomst zo blijven. Daarom bekijken we hoe we de woningen in de wijk het beste kunnen verduurzamen en aardgasvrij maken. Door de financiële bijdrage van 4,5 miljoen van het Rijk uit het Programma Aardgasvrije Wijken zijn er meer mogelijkheden voor het noordelijk deel van de Meent. In het buurtenergieplan staat hoe dit deel van de wijk aardgasvrij gemaakt kan worden en welke ondersteuning bewoners hierbij kunnen krijgen. Het plan geeft deelnemers aan het project Meent Aardgasvrij houvast en zekerheid.

In dit plan staat bijvoorbeeld:

  • Een planning.
  • Afspraken hoe de bijdrage van het Rijk uit het Programma Aardgasvrije Wijken wordt verdeeld.
  • Een aanpak voor het aardgasvrij maken van de huurwoningen van de woningcorporaties De Alliantie en Het Gooi en Omstreken. Over deze aanpak maken zij afspraken met hun huurders.
  • Informatie over de begeleiding die particuliere woningeigenaren en huurders kunnen krijgen.
  • Een beschrijving van de partijen die erbij betrokken zijn en hun taken.
  • Een overzicht van de garanties die geboden worden.

Leren van koplopers

Een aantal particuliere woningeigenaren is of gaat al van het aardgas af. Ook de woningcorporaties willen met een deel van hun huurders enkele blokjes woningen aardgasvrij maken. De ervaringen van deze koplopers levert veel informatie op. Deze kennis nemen we ook mee in het buurtenergieplan. Lees meer over de koplopers.

 

logo hilversum mediastad, link naar hilversum.nl 

 

 
 
Cookie-instellingen