De Kerkbrink wordt een plek die alle dagen en seizoenen aangenaam en levendig is. Een plek die de identiteit van Hilversum uitdraagt. Zowel de cultuurhistorie van de Kerkbrink als de identiteit van Hilversum als Mediastad. Op deze plek komen Museum Hilversum, de Grote Kerk, de horeca en de Gooische Brink samen. De Kerkbrink wordt flexibel ingericht, zodat het geschikt is voor verschillende doeleinden en met aandacht voor klimaatverandering.
Samen met ondernemers, direct omwonenden en andere belanghebbenden heeft de gemeente verschillende gesprekken gevoerd die hebben bijgedragen aan het uiteindelijke ontwerp voor de herinrichting van de Kerkbrink.
Archeologisch onderzoek
Voorafgaand aan de werkzaamheden voor de herinrichting van de Kerkbrink, vindt archeologisch onderzoek plaats. Dat zijn we in Nederland wettelijk verplicht. In het najaar worden een aantal zogeheten proefsleuven gegraven. Proefsleuven worden gegraven om vast te stellen wat er precies aan archeologische waarde ligt onder de grond. Afhankelijk van wat we tegengekomen, wordt bepaald wat er gaat gebeuren. Het kan zijn dat de sleuven weer worden dichtgemaakt en er verder geen bijzonderheden zijn. Het kan ook zijn dat er iets van archeologische waarde wordt aangetroffen. Afdeling archeologie van de gemeente moet dan aangeven hoe we verder gaan en onder welke voorwaarden.
Als de resultaten van het onderzoek bekend zijn, zullen we dat hier verder communiceren.