Voorbereiding Sint Annastraat

Aan de Sint Annastraat ligt een kleine speelplek. Vol met stenen en rubbertegels. Er is een glijbaan en een wipkip. Geen bankjes. Rondom de speelplek staan een paar bomen. Maar de speelplek zelf kan een stuk groener. We horen graag uw mening.

Denk mee!

Welke aanpassingen aan de speelplek zijn voor u en uw kinderen belangrijk? Hoe willen uw kinderen spelen? En hoe kan de speelplek ook een mooie ontmoetingsplek zijn? We horen graag uw mening. U kon uw mening op twee manieren geven.
Met deze input gaat de ontwerper aan de slag om een schetsontwerp te maken.

1. Tijdens een bijeenkomst op woensdag 17 april
Tussen 16:00 en 18:00 uur stonden we bij de speelplek aan de Sint Annastraat. U kon in gesprek met medewerkers van de gemeente over uw wensen.
Wij legden uit wat er gaat veranderen, wat er blijft en waar ruimte is voor uw wensen en ideeën. Uw kinderen konden tekenen hoe zij graag willen dat de speelplek eruit komt te zien. Deze ideeën en wensen nemen we mee in het ontwerp van de speelplek.

2. Via deze website
Als u niet bij de bijeenkomst aanwezig kon zijn, kon u uw ideeën met ons delen via deze website. Dat kon tot uiterlijk 2 mei.

Planning

De voorlopige planning voor de speelplek aan de Sint Annastraat is:

  • April 2024: Ophalen ideeën en wensen van bewoners
  • April-juni 2024: Ontwerp van speelplek maken en presenteren aan bewoners
  • Juni-juli 2024: Definitief ontwerp van de speelplek is klaar
  • Najaar 2024: Werkzaamheden aan de speelplek
  • Einde 2024: De speelplek is klaar

Het belang van groen

Een groene plek in de buurt is niet alleen mooi, maar ook gezond. Het zet kinderen aan tot buitenspelen en volwassenen aan tot een wandeling door de straat of een praatje met buurtgenoten. Natuur in de buurt werkt ontspannend, is goed voor de lichaamsbeweging en je krijgt frisse, schone lucht binnen. Meer groen is ook fijn op warme dagen. Bomen en struiken zorgen dan voor verkoeling en schaduw. Tot slot is meer natuur in de stad goed voor kleine dieren en insecten.

Het groener maken van speel- en ontmoetingsplekken is daarom een belangrijk project binnen het Programma Groen. Lees meer over groen in Hilversum.

logo hilversum mediastad, link naar hilversum.nl 

 

 
 
Cookie-instellingen