Submenu

Gewoon méér gezonde bomen

Dat bosgevoel met die geuren en kleuren, die sfeer, daar zouden we ook wat meer van willen hebben in Hilversum. Bomen zijn niet alleen mooi, maar zorgen ook voor een klimaatbestendigere stad. Ze bieden schaduw, verminderen wateroverlast, maken de lucht schoon en zijn een thuis voor kleine dieren. Daarom gaan we de komende jaren meer bomen planten.

 

Wil jij ook een boom?

In de herfst van 2024 geven we 600 bomen aan Hilversummers. In 2023 zijn we al begonnen: toen deelden we 500 bomen uit. Doe je mee? Samen werken we aan de toekomstbestendige Tuinstad Hilversum. Want ook bomen maken de stad groener, gezonder en klimaatbestendiger.

Nadere informatie volgt

Bomen plant je in de herfst, dan slaan ze het beste aan. Dat gaan wij met elkaar dus ook doen.

De precieze dag, tijd en spelregels volgen nog en laten we via onze nieuwsbrief, social media, de krant en op deze pagina weten. De bomen worden dit jaar eind september/ begin oktober op één locatie aan iedereen uitgedeeld. Je kunt kiezen uit verschillende soorten bomen. De boom van jouw keuze bepaal je vooraf.

Aanmelden nieuwsbrief 

Bestaande bomen en herplantplicht

Vanaf 2024 geldt een herplantplicht. Dit betekent dat voor elke boom die gekapt wordt, een nieuwe moet worden geplant of een bedrag moet worden overgemaakt naar het herplantfonds. Zo blijft Hilversum een groene stad.

Naast nieuwe bomen aanplanten, is het behoud van bestaande bomen ook belangrijk. Vanaf 1 januari 2024 zijn de regels voor het kappen van bomen aangepast. Wilt u meer lezen over de aanpassing van de regels voor kappen? Lees dan verder op deze pagina  

Overhandiging Meidoorn door Wethouder Bart Heller

 

 

Cookie-instellingen