Submenu

Informatieavond MUS Vogeltellers

15-03-2024 105 keer bekeken

Begin

25-03-2024 om 19:30

Einde

25-03-2024 om 21:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Vogeltellers gezocht! Ben jij een echte vogelliefhebber en wil je meer leren over vogels in Hilversum? Help dan mee met vogels tellen! Weten of dit iets voor jou is? Kom naar de informatieavond op 25 maart bij @AllArt (Korte Noorderweg 22).

Vrolijk getjirp, vogels die voorbij hupsen of vliegen. Hoeveel broedvogels zijn er? En waar leven ze? Als we dat weten, kunnen we van Hilversum een nog fijnere plek maken voor deze vogels. Daarom zijn er meer vogeltellers nodig.

Op pad om te tellen 

Als teller gaat u drie keer per jaar op pad langs een vaste route. Op bepaalde punten telt u de vogels die u ziet of hoort. Dat kunt u alleen doen of samen met iemand anders. In totaal duurt het tellen een uur tot anderhalf uur. Heeft u vogelkennis? Dan is dat zeker handig. Zo niet, kunt u meer leren over het herkennen van vogels en hun gezang via (online) cursussen en informatiebijeenkomsten.

MUS

Wilt u meehelpen met vogels tellen in Hilversum? Dan wordt u een MUS-teller. MUS staat voor Meetnet Urbane Soorten. Dat is een netwerk van vogeltellers in heel Nederland. Samen worden zo alle broedvogels in dorpen en steden in kaart gebracht. 

Meer weten?

Kom naar de informatieavond op maandag 25 maart van 19:30 tot 21:00 bij @AllArt (Korte Noorderweg 22). Meld u aan door een mail te sturen naar programmagroen@hilversum.nl. Tijdens de bijeenkomst hoort u meer over wat het tellen voor MUS inhoudt en waarom de gemeente Hilversum MUS-tellers nodig heeft. Kom erachter of het ook iets voor u is! De vogels zijn u dankbaar.  

Bekijk ook

logo hilversum mediastad, link naar hilversum.nl 

 

 
 
Cookie-instellingen