Gebiedsontwikkelingen in Hilversum

Hilversum bestaat dit jaar 600 jaar. In de afgelopen eeuwen heeft Hilversum zich ontwikkeld van een klein dorp naar een middelgrote stad. Nijverheid stond daarbij centraal, want Hilversum is een stad van ‘makers’. In de 20e eeuw maakte Hilversum grote sprongen. Eerst tot Tuinstad, waarbij van stadsbouwmeester Dudok een grote rol speelde, daarna ook tot de Mediastad van Nederland.   

Maar dat is niet alles, want dit jaar is Hilversum ook 150 jaar aangesloten op het spoor. De ligging aan het spoor is cruciaal geweest voor de ontwikkeling van Hilversum tot de Tuinstad die het vandaag de dag nog steeds is. Passend bij de idealen van de Tuinstad is in Hilversum het beste van werelden te vinden. Hilversum koestert het groen in en om Hilversum, de architectuur van Dudok, en het dorpse karakter in combinatie met de aanwezigheid van stedelijke voorzieningen.

Hilversum is voor veel mensen een aantrekkelijke stad om te wonen en werken. Steeds meer mensen weten Hilversum te vinden en daardoor wordt het drukker in de stad. Om die prettige woon- en werkomgeving te behouden, is het belangrijk dat wij met elkaar nadenken over de toekomst van Hilversum.

Hilversum werkt op tal van plekken aan de verdere doorontwikkeling van Hilversum. Dit doen we onder andere op de volgende vijf plekken:  Stationshart, Sportpark, 1221, Crailo en het Circusterrein.

Meer lezen over onze gebiedsontwikkelingen kan via deze link.

logo hilversum mediastad, link naar hilversum.nl 

 

 
 
Cookie-instellingen