Groen busstation met elektrische bussen

Op dit moment vertrekken de bussen in het Stationsgebied vanaf een tijdelijk busstation. Een tijdelijk busstation, want: een nieuw, groen en duurzaam busstation is in de maak. In het ontwerp busstation is ook geld opgenomen voor het bouwen van een overkapping.

Het busstation in Hilversum wordt het eerste regionale busstation met volledig elektrisch busvervoer. Hierdoor is de uitstoot van gassen en geluid vele malen minder dan in de huidige situatie. De overkapping van het busstation wordt een echte blikvanger.

Unieke overkapping voor reizigers

Ontwerpbureau de Zwarte Hond maakte het ontwerp voor de overkapping, ook wel ombrière genoemd. De ombrière is ontworpen als twee bomen op een plein, waardoor een voor Hilversum typerend brinkje ontstaat. Door slimme positionering en gebruik van glas ontstaat een prettige plek waar je in droog, in de schaduw en uit de wind op je bus kunt wachten. In de houten is de natuurlijke lichtinval in het bladerdek van een boom nagebootst. 's Avonds is een innovatief lichtplan dat de ombrière te zien.

Start bouw overkapping 

Doel is dit jaar nog te starten met de bouw van de ombrière. Dit hangt wel af van twee belangrijke factoren. Allereerst bestaat het ontwerp van de overkapping uit speciale houten panelen die op een speciale manier worden gemaakt. In de wereld zijn er slechts enkele bedrijven die dit kunnen maken. Daarnaast kan de bouw pas beginnen wanneer de entree naar de garage onder het Teleac-gebouw beschikbaar is. Momenteel worden gesprekken gevoerd met de eigenaar van dat gebouw over hoe om te gaan met deze entree.  

 

Afbeeldingen

logo hilversum mediastad, link naar hilversum.nl 

 

 
 
Cookie-instellingen