Afsluiting Spoorstraat september, oktober en november

15-09-2023

De Spoorstraat wordt nog een keer afgesloten voor verkeer.

Op de volgende data wordt de Spoorstraat wederom tijdelijk afgesloten voor het verkeer aan de Schapenkamp:

  • Maandag 18 september vanaf 07:00 uur t/m vrijdag 22 september tot 16:00 uur (met een mogelijke uitloop van één week)
  • Maandag 9 oktober vanaf 07:00 uur t/m medio november

In deze periodes worden er riool-, grond- en verhardingswerkzaamheden uitgevoerd in de Spoorstraat. Ook wordt de nieuwe waterleiding door Vitens aangelegd. Deze zijn nodig om het stationsgebied te vernieuwen.

Bereikbaarheid woningen en voorzieningen

Net als bij de vorige afsluiting zijn de Spoorstraat en de Kampstraat alleen voor bestemmingsverkeer bereikbaar via de Prins Bernhardstraat. De werkzaamheden in de Spoorstraat vinden plaats aan de kant van de Schapenkamp. Hierdoor blijven alle woningen en voorzieningen in de straat bereikbaar vanuit de Kampstraat. We plaatsen verkeersborden die ervoor zorgen dat het verkeer in de juiste richting rijdt.

Route vanuit Teleac-garage

Wilt u vanuit de uitgang van de Teleac-garage aan de Schapenkamp naar de Prins Bernhardstraat rijden? Dan is dit in bovengenoemde periodes niet mogelijk via de Spoorstraat. U kunt de garage het beste verlaten via de uitgang bij het Wandelpad. Via de Roosendaalstraat, Kerklaan en Schapenkamp bereikt u dan het snelst de Prins Bernhardstraat. Zie ook de routekaart hieronder.

Alernatieve route bestemmingsverkeer ((beschreven in de tekst)

Afvalinzameling

In verband met de werkzaamheden zijn in bovengenoemde periodes de drie ondergrondse containers in de Spoorstraat buiten gebruik vanaf 15 september 2023. U kunt uw plastic-, restafval en groente-, fruit- en tuinafval bij elkaar doen en weggooien in de tijdelijke bovengrondse containers in de Spoorstraat. De containers komen op het eerste parkeervak bij de kruising met de Kampstraat te staan. Het afval wordt op maandag, dinsdag en vrijdag opgehaald. De containers worden elke vrijdag gereinigd ter voorkoming van stankoverlast en ongedierte.

Waarom zijn deze werkzaamheden nodig?

De werkzaamheden zijn nodig om ruimte te maken voor het realiseren van de eerste bouwblokken op het Stationsplein. Bovendien willen we op korte termijn de veiligheid en bereikbaarheid voor fietsers in het gebied verbeteren. Hiervoor wordt een nieuw breder fiets- én voetpad aangelegd. De werkzaamheden zijn onderdeel van de vernieuwing van het stationsgebied. Dit wordt het kloppende hart van de stad: het Stationshart. Een levendige, groene en veilige plek, die het centrum en Hilversum Oost weer met elkaar verbindt.

Overlast

We realiseren ons dat we midden in de stad aan het werk zijn. Het vernieuwen en opnieuw inrichten van het gebied rondom het station is een groot, langlopend en ingewikkeld project. We proberen de overlast daarbij zoveel mogelijk te beperken en wegen en voorzieningen bereikbaar te houden.

Afbeeldingen

logo hilversum mediastad, link naar hilversum.nl 

 

 
 
Cookie-instellingen