Afsluiting Spoorstraat 19 juni tot en met eind juli

14-06-2023

Van maandag 19 juni tot eind juli wordt de Spoorstraat afgesloten voor verkeer aan de Schapenkamp. In deze periode worden er rioolwerkzaamheden uitgevoerd in de Spoorstraat en wordt de nieuwe waterleiding aangelegd. Deze zijn nodig om het stationsgebied te vernieuwen.

Bereikbaarheid woningen en voorzieningen

De Spoorstraat en de Kampstraat blijven alleen voor bestemmingsverkeer bereikbaar via de Prins Bernhardstraat. De werkzaamheden in de Spoorstraat vinden plaats aan de kant van de Schapenkamp. Hierdoor blijven alle woningen en voorzieningen in de straat bereikbaar vanuit de Kampstraat. We plaatsen verkeersborden die ervoor zorgen dat het verkeer in de juiste richting rijdt.

Route vanuit Teleac-garage

Wilt u vanuit de uitgang van de Teleacgarage aan de Schapenkamp naar de Prins Bernhardstraat rijden? Dan is dit vanaf 19 juni tot eind juli niet mogelijk via de Spoorstraat. U kunt de garage het beste verlaten via de uitgang bij het Wandelpad. Via de Roosendaalstraat, Kerklaan en Schapenkamp bereikt u dan het snelst de Prins Bernhardstraat. Zie ook de routekaart hieronder.

Afvalinzameling

In verband met de werkzaamheden zijn de drie ondergrondse containers in de Spoorstraat tijdelijk buiten gebruik. U kunt uw plastic-, restafval en groente-, fruit- en tuinafval bij elkaar weggooien in de tijdelijke bovengrondse containers in de Spoorstraat. Het afval wordt op de gebruikelijke dagen opgehaald.

Waarom zijn deze werkzaamheden nodig?

De werkzaamheden zijn nodig om ruimte te maken voor het realiseren van de eerste bouwblokken op het Stationsplein. Bovendien willen we op korte termijn de veiligheid en bereikbaarheid voor fietsers in het gebied verbeteren. Hiervoor wordt een nieuw breder fiets- én voetpadaangelegd.

De werkzaamheden zijn onderdeel van de vernieuwing van het stationsgebied.
Dit wordt het kloppende hart van de stad: het Stationshart. Een levendige, groene
en veilige plek, die het centrum en Hilversum Oost weer met elkaar verbindt.

Overlast

We realiseren ons dat we midden in de stad aan het werk zijn. Het vernieuwen en
opnieuw inrichten van het gebied rondom het station is een groot, langlopend en ingewikkeld project. We proberen de overlast daarbij zoveel mogelijk te beperken en wegen en voorzieningen bereikbaar te houden.

 

Afbeeldingen

logo hilversum mediastad, link naar hilversum.nl 

 

 
 
Cookie-instellingen