Extra handhavingsacties stationsgebied: tientallen weesfietsen en fietswrakken gelabeld

17-02-2023

Afgelopen periode heeft handhaving fietswrakken, weesfietsen en foutgeparkeerde fietsen langs de Kampstraat, Leeuwenstraat en in de stalling op het Stationsplein gelabeld.

De eigenaren van deze fietsen wordt via deze labels verzocht zo snel mogelijk hun fietsenwrakken te verwijderen uit de rekken of foutgeparkeerde fietsen in de rekken te parkeren.

Na 1 maart meer parkeerplekken fietsenstalling Stationsplein, aantal rekken langs de spoorlijn verplaatst

Het blijft niet alleen bij handhaving, de parkeerplekken langs de spoorlijn worden komende periode aangepakt; de rekken die op de grond staan worden een kwartslag gedraaid en de rekken die hier nu nog bovenop staan, worden verplaatst naar de rekken in de stalling op het Stationsplein. Zo verdwijnen de afgezonderde ‘hofjes’ en langs de spoorlijn en ontstaat daar tegelijkertijd een opener en prettigere locatie waar mensen kunnen blijven parkeren.

De gemeente knapt de locatie langs spoorlijn nog meer op, komende weken wordt nog definitief bepaald hoe. Hoewel het aantal fietsparkeerplekken in het gebied gelijk blijft, controleert handhaving komende periode extra op slordig parkeren en weesfietsen en fietswrakken in het stationsgebied.

 

Afbeeldingen

logo hilversum mediastad, link naar hilversum.nl 

 

 
 
Cookie-instellingen