Stationstunnel open vanaf 12 november

10-11-2021

Vanaf vrijdagmiddag 12 november, rond 15.00 uur gaat de Stationstunnel (interwijktunnel) weer open. Fietsers en voetgangers kunnen dan weer gebruik maken van deze belangrijke verbinding tussen het centrum van Hilversum en Hilversum-Oost.

 

Eerder open dan gepland

Vrijdag 12 november gaat de tunnel open, in plaats van eind november. Met ingang van 24 september sloot de gemeente de tunnel in verband met de sloop van de GAK-kelder en de vernieuwing van het Stationsgebied. Voetgangers konden met OV-chipkaart of een speciale barcode door het NS Station lopen. Voor fietsers betekende de sluiting, dat ze gebruik moesten maken van omleidingen via de spoorwegovergang de Kleine Spoorbomen of via de Beatrixtunnel.

Inmiddels is de ‘tunnelmond’ - de toegang tot de tunnel aan de centrumzijde - hersteld. Er zijn nieuwe zijwanden geplaatst en er is bestrating aangebracht. Vanwege de veiligheid van voorbijgangers op het Stationsplein komt op de tunnelwanden een hek. De looproute voor mensen met een visuele beperking in de richting van de tunnel komt terug. De verdere sloop van de GAK-kelder verloopt volgens planning. Zodra de sloopwerkzaamheden klaar zijn, stort de aannemer het ontstane gat vol met zand. Voorjaar 2022 komt hier een tijdelijk busstation om de aanleg van een gloednieuw busstation op de huidige locatie mogelijk te maken.

Afbeeldingen

logo hilversum mediastad, link naar hilversum.nl 

 

 
 
Cookie-instellingen