NK Tegelwippen van start!

Gabriëlla Vosters 21-03-2024 345 keer bekeken 0 reacties

21 maart is de start van het landelijke NK Tegelwippen. Gemeente Hilversum doet ook mee! Bij het Stadskantoor is vandaag het startschot gegeven en zijn de eerste tegels gewipt. Doe ook mee in je eigen tuin! Tot en met 31 oktober kun je je gewipte tegels aanmelden.

Wethouders Bart Heller (Groen) en Arno Scheepers (Openbare Ruimte) vertelden bij het startschot op 21 maart over de voordelen van tegelwippen en waarom we dit als gemeente belangrijk vinden. Daarna wipten zij de eerste tegels. Daarna gingen actieve groene inwoners en groene partners aan de slag, zoals Hilversum100, Kerkelanden Groent, de Groene Loper en Versa Welzijn. Na een geslaagde ochtend liggen er voor het Stadskantoor een stuk minder stenen en komen er mooie plantjes voor terug.

Doe ook mee!

Ook jij kunt meedoen met je eigen tuin. Haal tegels of stenen uit je tuin en zet er planten en bloemen voor terug. Elke tegel telt! Geef je gewipte tegels door via www.hilversum.nl/steenbreek. Hier kun je ook een gratis zakje Hilversums zaadmengsel of een gratis boompje in het najaar aanvragen. Die krijg je van de gemeente als bedankje voor het tegelwippen.

Samen met je buren

Ga samen met je buren aan de slag! Gemeente Hilversum en Hilversum100 helpen je. We geven jullie schone tuinaarde en zetten een container neer voor jullie tegels. Voor deze actie moeten minimaal 10 huishoudens meedoen en jullie moeten samen minimaal 20 m2 tegels of stenen uit de tuin halen. Meld je aan via www.hilversum.nl/steenbreek

Prijzen voor gemeente en inwoners

Het is de eerste keer dat Hilversum meedoet aan het NK Tegelwippen. Ruim 180 gemeenten strijden dit jaar tegen elkaar. De gemeente die de meeste tegels per inwoner wip wint de ‘Gouden Schep'. De gemeente met de meeste gewipte tegels wint de ‘Gouden Tegel'. Daarnaast maken bewoners die hun (gevel)tuin aanpakken kans op de Publiekswipper Award en mooie prijspakketten.

Lees meer over het NK Tegelwippen en waarom een groene tuin belangrijk is op www.hilversum.nl/steenbreek

0  reacties

logo hilversum mediastad, link naar hilversum.nl 

 

 
 
Cookie-instellingen