Werkzaamheden aan kabels en leidingen

Redactie Bouwen aan Hilversum 12-04-2021 2038 keer bekeken 0 reacties

Vanaf 12 april tot eind juni vinden werkzaamheden plaats aan kabels en leidingen aan de centrum(west)zijde van de Schapenkamp. Vanwege de geplande ontwikkeling van het Stationsgebied en de tijdelijke verplaatsing van het busstation vinden deze voorbereidende werkzaamheden alvast plaats.

Samenhangend hiermee zijn op 21 maart 2021 de fietsrekken langs de Schapenkamp al verplaatst.

Waar worden de kabels verlegd?

In de eerste fase vinden langs de Stationsstraat en Schapenkamp verschillende werkzaamheden plaats voor het verleggen van kabels. Een indicatie van de locaties ziet u op onderstaande kaart. 

Groen: nieuwe ligging kabels en leidingen op de schapenkamp en stationsstraat.

Oranje: te verwijderen kabels.Ter hoogte van het stationsplein, schapenkamp en spoorstraat.

De werkzaamheden maken deel uit van een breder programma waarbij we het Stationsgebied aan beide zijden van het spoor vernieuwen en verbeteren.

Wanneer starten de werkzaamheden en merk ik hier iets van?

De aannemers Spie en R.I.T. voeren de werkzaamheden uit in opdracht van vijf telecombedrijven. De werkzaamheden van de firma Spie starten volgens de huidige planning vanaf 12 april en duren tot en met eind juni. In het najaar, na de sloop van de kelder, vinden aanvullende werkzaamheden plaats aan kabels en leidingen op de Schapenkamp, hierover wordt u op een later tijdstip geïnformeerd.

De werkzaamheden vinden gefaseerd plaats onder het trottoir en fietspad van de Schapenkamp en de Stationsstraat. De aannemer start met het aanleggen van de Polyethyleen (PE) buizen, hierna worden de glasvezelkabels in geblazen en vervolgens worden de nieuwe glasvezelkabels gekoppeld aan het bestaande glasvezelnet. Als laatste worden de vervallen kabels aan de oostzijde van de Schapenkamp verwijderd.  De aannemer houdt uiteraard rekening met bewoners van het gebied, bijvoorbeeld door geluidsoverlast te beperken.

0  reacties

logo hilversum mediastad, link naar hilversum.nl 

 

 
 
Cookie-instellingen