Hilversum ontvangt subsidie van € 6,5 miljoen van het Rijk voor woningbouw stationsomgeving

Redactie Bouwen aan Hilversum 03-03-2021 1913 keer bekeken 0 reacties

In november vorig jaar heeft de gemeente Hilversum voor de gebiedsontwikkeling stationsomgeving Hilversum een aanvraag ingediend voor de Regeling Woningbouwimpuls 2020 bij het Ministerie van Binnenlandse zaken.

 Het college is zeer verheugd dat het ministerie een subsidie van circa € 6,5 miljoen heeft toegekend.

Het totale bedrag wordt besteed aan de bouw van circa 625 woningen rondom station Hilversum, waarvan een derde sociaal en 40% middelduur zal zijn. Met deze woningen in het sociale en middensegment draagt de stationsomgeving bij aan de broodnodige woningbouw in Hilversum. De bouw van de woningen start naar verwachting in 2023. Het bestemmingsplan en het beeldkwaliteitsplan zijn op 7 oktober 2020 vastgesteld in de gemeenteraad.

Arno Scheepers, wethouder stationsgebied: “Ik ben trots en ontzettend blij dat het gelukt is om deze bijdrage toegekend te krijgen voor de realisatie van onze plannen. Het maakt het stationsgebied beter betaalbaar en verlicht daarmee de druk op de begroting naar de toekomst toe. Bovendien hebben we zo extra financiële slagkracht om volgens planning te kunnen starten met de bouw en te voldoen aan de grote vraag naar betaalbare woningen.”

De stationsomgeving vormt een van de belangrijkste binnenstedelijke herontwikkelingslocaties in Hilversum. Met de herontwikkeling van dit gebied wordt een flinke impuls gegeven aan de woningbouw. Hilversum is, onder meer vanwege zijn mooie ligging omringd door natuur, een geliefde plek voor woningzoekenden uit Hilversum en omgeving.

Aantrekkelijker en beter verbonden

De gebiedsontwikkeling stationsomgeving is niet alleen bedoeld als woningbouwlocatie. Een belangrijke andere doelstelling is het aantrekkelijker maken van de stationsomgeving, het beter op elkaar aansluiten van de verschillende vormen van Openbaar Vervoer (OV) en het verbeteren van de verbinding tussen Hilversum-Oost en centrum. Door woningen te bouwen die - ook buiten de stationsomgeving - beter aansluiten op het OV, wordt het wegennet minder belast.

Optimaal gebruikmaken van de Openbaar Vervoer knoop

De gebiedsontwikkeling stationsomgeving maakt optimaal gebruik van de OV knoop, waar de intercity, andere treinen, het eerste regionale elektrische busvervoer en de Hoogwaardig Openbaar Vervoer in ‘t Gooi (HOV) van Hilversum naar Huizen bij elkaar komen. De start van deze binnenstedelijke gebiedsontwikkeling laat het begin zien van verschillende woningbouwplannen in de buurt van het station, zoals op het Stationsplein en in de diverse ontwikkellocaties in postcodegebied 1221.

Regionaal belang

De Metropool Regio Amsterdam (MRA) heeft de subsidieaanvraag van de gemeente ondersteund, omdat de bouw van 625 woningen in Hilversum bijdraagt aan de ‘Woondeal’ die het Ministerie van Binnenlandse Zaken en de MRA in 2019 afsloten. Hierin zijn afspraken vastgelegd voor de bouw van 230.000 woningen tot 2040 in de MRA.

0  reacties

logo hilversum mediastad, link naar hilversum.nl 

 

 
 
Cookie-instellingen