Submenu

Meedoen in Hilversum

405 keer bekeken

In Hilversum willen we, ook in de toekomst, de welvaart zo goed mogelijk verdelen. We vinden het belangrijk dat alle Hilversummers kunnen meedoen. En dat er kansen zijn voor iedereen. Hilversummers moeten prettig kunnen leven, in passende en betaalbare woningen.

En in sterke buurten met goede voorzieningen. Rond dit thema willen we het volgende bereiken:

  • We bouwen voldoende geschikte en betaalbare woningen en zorgen voor goede voorzieningen
  • We verkleinen de verschillen in welvaart en gezondheid binnen en tussen buurten
  • We versterken de sociale samenhang in de buurten. Mensen kennen elkaar, kijken naar elkaar om
  • We ondersteunen en versterken de sociale veiligheid in buurten

Meedoen in Hilversum - Woningbouw

Woningcorporaties en andere ontwikkelaars gaan tot 2040 in Hilversum voor 6.000 extra woningen zorgen. Waarvan 1.000 sociale huurwoningen, verdeeld over alle woonwijken. Dat is nog niet genoeg om de woningnood helemaal op te lossen. Wel zorgen we hiermee voor beweging op de woningmarkt. Het grootste deel van de nieuwe woningen kunnen we in bestaande plannen kwijt. Extra ruimte zoeken is in dat geval niet nodig. Daarnaast kijken we naar wonen op het Mediapark. En we gaan bestaande woonruimte beter benutten. Denk aan woningen boven winkels - ruimtes die nu nog te vaak leegstaan.

Meedoen in Hilversum - Buurtvoorzieningen

Ook in de toekomst hebben Hilversummers behoefte aan voorzieningen in hun eigen buurt. Voorzieningen op het gebied van zorg en welzijn, cultuur, sport en onderwijs. Zo is er voor de bouw van nieuwe scholen in Hilversum meer ruimte nodig. Waar dat kan, willen we voorzieningen onder één dak combineren. Bijvoorbeeld in wijkcentra. Vanuit die wijkcentra gaan we ook werken met sociale programma’s. Bijvoorbeeld om eenzaamheid te bestrijden of vrijwilligerswerk en mantelzorg te ondersteunen. Zo maken we wijken sterker en leefbaarder.

Zienswijze insturen

Door op onderstaande button te klikken, komt u bij een formulier om uw zienswijze in te sturen. 

Zienswijze insturen

Afbeeldingen

Registreren

logo hilversum mediastad, link naar hilversum.nl 

 

 
 
Cookie-instellingen