Deze wijk in Noord was ooit een groot heidegebied. En met groene daken helpen we de natuur, en dus onszelf, een handje! Door meer groen te planten verbeteren we de biodiversiteit. Dat helpt om klimaatverandering te bestrijden en het vermindert de impact van natuurrampen. Groene daken vangen fijnstof op, bieden verkoeling en houden water vast bij stortregens. Op het dak van dit bushokje kunt u de gewone rolklaver, Sint Janskruid en het grasklokje tegenkomen. Van de nectar en pollen maken bijen graag gebruik waardoor we deze belangrijke dieren laten (over)leven.
Welke dieren wonen in deze wijk?
Al is deze wijk bebouwd, er leven allerlei soorten dieren in tuinen, op balkons, rondom woningen en in het groen op straat. Denk aan het roodborstje, de huismus, de groenling, de egel en de koninginnenpage (een prachtige vlinder). Maakt u plannen voor de (ver)bouw van uw huis? Gaat u uw huis isoleren? Probeert u dan rekening te houden met de dieren. Hoe? Scan de QR-code.
Groen in Beweging
In het bushokje leest u op de kleurrijke poster hoe de heide in dit gebied is ontstaan. De mensen kapten bomen voor brand- en bouwhout en lieten er schapen lopen. De schapen aten de jonge bomen op waardoor alleen de heideplanten doorgroeiden. De mest van schapen werd gebruikt voor de akkers. Inmiddels grazen er niet alleen schapen maar ook Schotse Hooglanders. De hei is niet meer weg te denken uit Hilversum. Dagjesmensen komen hier speciaal voor naartoe. Ook in Hilversum moeten we de natuur helpen. Groen in Beweging noemen we dat. Doet u mee?
Lees meer