Het verduurzamen van mijn woning is iets wat ik samen met mijn buren wil doen.

Redactie Bouwen aan Hilversum 22-06-2021
227 keer bekeken 6 reacties

Bent u het hiermee eens of oneens?

Afbeeldingen

Stemmen

35 totaal
33 eens
2 oneens

Reageren

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Anoniem

24-06-21 om 10:50

Nou, helemaal tegen ben ik niet, maar het ligt niet erg voor de hand. Want het moet wel in de financiele planning van al je buren passen, en dat heb ik de laatste jaren niet gezien - terwijl we georganiseerd zijn en collectieve initiatieven hebben gedaan t.a.v. onderhoud. Deelname was mondjesmaat, en het voordeel was miniem.

Anoniem

24-06-21 om 17:33

Het is niet realistisch dat de meeste burgers in Hilversum hun eigen huis van het gas af kunnen halen, ook niet samen met de buren. Een deel van de mensen heeft problemen (financieel, psychisch, of andere problemen) en een ander deel heeft geen zin of tijd om dit te regelen. Mensen hoeven toch ook niet zelf te regelen dat ze water naar hun huis krijgen, of samen met de buren de riolering aanleggen en onderhouden? De meeste mensen zijn tevreden dat nutsbedrijven nu zorgen voor water, riolering, elektriciteit en gas. Laat nutsbedrijf Liander dat nu de gasleidingen en elektriciteitsleidingen in Hilversum onderhoudt, een plan maken om alle gasleidingen in Hilversum te vervangen door warmteleidingen. Laat Liander ook de energiebronnen aanleggen en onderhouden, zoals aquathermie (warmte uit oppervlaktewater) en geothermie (water uit de bodem op 2 kilometer diepte). Het huidige beleid van de gemeente Hilversum om de verantwoordelijk om van het gas af te gaan, neer te leggen bij burgers (of groepjes burgers) is feitelijk een manier om niets te doen en niets te bereiken, maar dan zonder dat te zeggen.

Ronald Voorhaar

25-06-21 om 14:28

Ik woon in een goed geïsoleerde nieuwbouw woning tenmidden van een wijk gebouwd rond 1900 (bloemenbuurt noord), mijn situatie is niet vergelijkbaar met de buren. Bovendien is het beter als bekend is of geothermale verwarming op stads- of wijkniveau ingevoerd kan worden voordat er op kleinschalig niveau voor dure en electriciteitsnet belastende oplossingen zoals warmtepompen geïnvesteerd wordt.

Aernoud Olde

28-06-21 om 13:49

lastige vraag waar ik niet voor en niet tegen kan stemmen; ieders huis is anders dus in de basis is het maatwerk per huis. Samen met de buren of de energiecooperatie maatregelen kan zorgen en geld schelen, maar de grote fase van het samen doen komt pas over een paar jaar wanneer we naar alternatieven voor aardgas gaan kijken; dat wil ik samen met heel veel buren (duizenden) gaan doen, hopelijk kan dat met aardwarmte en een warmtenet, dat is verreweg het goedkoopste alternatief (als het bschikbaar blijkt)

Friso

02-07-21 om 11:21

In onze straat doen we verschillende initiatieven als buren samen. Heeft een aantal voordelen. Niet iedereen heeft zin om zich overal in te verdiepen, maar kan toch mee doen. Mogelijkheden tot korting wanneer meerdere woningen gelijktijdig verduurzamingsprojecten doen.

Anoniem

09-07-21 om 15:45

Ik woon in een huurwoning.

Cookie-instellingen